Header Ads

អាហារដែលធ្វើឱ្យស្បែករបស់យើងភ្លឺថ្លា



ការដាក់ក្រែមនិងលាបលាបច្រើនលើស្បែកមិនអាចធ្វើឱ្យវាមានពន្លឺ។ វាគឺជាតុល្យភាពនិងរបបអាហារដែលសម្បូរសារធាតុចិញ្ចឹមដែលនាំមកនូវពន្លឺខាងក្នុងនិងជួយក្នុងការធ្វើឱ្យវាមើលទៅស្រស់ស្អាតនិងទន់។ វីតាមីន -A, C និងអ៊ីមានសារៈសំខាន់កាន់តែច្រើនឡើងដោយសារតែសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មរបស់វា។ រ៉ាឌីកាល់សេរីត្រូវបានគេគិតថាជាមូលហេតុនៃជំងឺជាច្រើនពីជំងឺមហារីកទៅនឹងជំងឺផ្តាសាយ។

វីតាមីន -A ធ្វើការជាសារធាតុប្រឆាំងនឹងប្រតិកម្មអុកស៊ីត។ រ៉ាឌីកាល់សេរីត្រូវបានបញ្ចេញដោយកោសិកាឈាមសនៅពេលដែលស្បែកត្រូវរលាកដោយពន្លឺព្រះអាទិត្យផ្សែងឬការបំពុល។ ប្រសិនបើមិនគិតពីម៉ូលេគុលរ៉ាឌីកាល់សេរីបណ្តាលឱ្យខូចស្បែកនិងធ្វើឱ្យស្បែកទន់។ ស្បែកដែលរងការខូចខាតអាចបណ្តាលឱ្យកើតជម្ងឺមហារីកស្បែក។ ល។

វីតាមីន - ម្ហូបអាហារដ៏កម្រ:

វាត្រូវបានរកឃើញនៅក្នុងបន្លែពណ៌លឿងនិងបៃតងស៊ុតលឿងស៊ុតខ្លាញ់ត្រីថ្លើមនិងត្រី។
ថ្នាំ Retenoids ដែលមានវត្តមាននៅក្នុងវីតាមីនអាអាចកាត់បន្ថយនិងការពារពីស្នាមជ្រីវជ្រួញនិងចំណុចពណ៌ត្នោត។ ល។ ក៏នាំមកនូវភាពប្រសើរឡើងផងដែរលើវាយនភាពស្បែកនិងសម្លេង។
Beta-carotene មានវត្តមាននៅក្នុងការ៉ុតស្វាយស្លឹកដំឡូងជ្វាដំឡូងសាច់ប៊ឺឈីសមានផ្ទុកភ្នាក់ងារដែលជួយការពារកោសិកាស្បែក។
ការរួមផ្សំនៃវីតាមីនអានិង Beta-carotene អាចជួយក្នុងការការពារស្បែកពីផលប៉ះពាល់នៃរ៉ាឌីកាល់សេរី។

ទឹក:

ទឹកគឺជាសមាសធាតុសំខាន់នៃរាងកាយពីព្រោះវាជួយក្នុងការថែរក្សា pH នៃរាងកាយនិងធ្វើនិយ័តកម្មនៃការរំលាយអាហារនៃរាងកាយ។
ការទទួលទានទឹកគ្រប់គ្រាន់នឹងជួយកាត់បន្ថយបញ្ហាមុននិងផ្តល់ឱ្យអ្នកនូវស្បែកភ្លឺថ្លានិងច្បាស់។
ការទទួលទានទឹកគ្រប់គ្រាន់នឹងជួយក្នុងការបញ្ចេញជាតិពុលពីរាងកាយតាមរយៈញើសនិងទឹកនោម។

មនុស្សដែលមិនទទួលទានទឹកគ្រប់គ្រាន់អាចប្រឈមនឹងបញ្ហានៃការរំលាយអាហារនិងបញ្ហានៃការទល់លាមក។ ដូច្នេះវាត្រូវបានគេណែនាំឱ្យមានទឹកគ្រប់គ្រាន់នៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក។

វីតាមីន C ឬអាសុីតអាសុីត:

វាដើរតួជាសារធាតុប្រឆាំងនឹងប្រតិកម្មអុកស៊ីតដោយការប្រើរ៉ាឌីកាល់សេរីចេញពីរាងកាយ។ ផលប៉ះពាល់ដែលបណ្តាលមកពីកាំរស្មីពន្លឺព្រះអាទិត្យអាចត្រូវបានថយចុះដោយវីតាមីន C ហើយវាអាចគ្រប់គ្រងការខូចខាតស្បែក។
វីតាមីន C ត្រូវបានគេរកឃើញនៅក្នុងផ្លែក្រូចនិងបន្លែដូចជាផ្លែក្រូចខាត់ណាខាត់ណាខៀវស្ត្រប៊ឺរីផ្លែទំពាំងបាយជូរកណ្ដុរម្ទេសប៉េងប៉ោះខាត់ណាផាសជាដើម។

វីតាមីនអ៊ី -

ដូចជាវីតាមីនអានិងវីតាមីនអ៊ីក៏ជាសារធាតុប្រឆាំងនឹងប្រតិកម្មអុកស៊ីតផងដែរ។ នៅពេលវាត្រូវបានផ្សំជាមួយវីតាមីន C វាដើរតួជាកត្តាការពារដ៏មានឥទ្ធិពលប្រឆាំងពន្លឺព្រះអាទិត្យ។
វីតាមីនអ៊ីមានវត្តមាននៅក្នុងបន្លែប្រេងគ្រាប់ពូជពោត។ សណ្តែកសៀងម្សៅស្រូវសាលីទាំងមូលគ្រាប់ក្រូចគ្រាប់និងផលិតផលសាច់និងទឹកដោះគោ។
វីតាមីនអ៊ីក៏ត្រូវបានគេប្រើនៅលើស្បែកដើម្បីការពារប្រឆាំងនឹងការ sunburn ។
ដើម្បីរកបរិមាណប្រូតេអ៊ីនដែលត្រូវការចាំបាច់, វាជារឿងសំខាន់ក្នុងការទទួលទានរបបអាហារដែលមានតុល្យភាពនិងមានតុល្យភាព។

ចំពោះរបបអាហារមានតុល្យភាពនិងផ្លាស់ប្តូរសូមពិគ្រោះជាមួយអ្នកជំនាញដែលមានបទពិសោធន៍។

សូមរីករាយជាមួយដំណើរទៅសុខភាព .. !!

No comments:

Powered by Blogger.